Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

#decorbuziers



Η Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, το ίδρυμα Le Corbusier, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, το Ελληνικό Docomomo, το Γαλλικό Ισντιτούτο, η Ελβετική Πρεσβεία και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου και της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων του Ιδρύματος Le Corbusier μας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης #decorbuziers, την Κυριακή 20 Δεκέμβρη στις 19:00 στον πολυχώρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ στην Αθήνα (Αναξαγόρα 3-5, κοντά στη στάση του μετρό Ομόνοια).

Η έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια του ανοικτού, αρχιτεκτονικού διαγωνισμού MODERNISM MEMORIAL που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία των Archstudies.gr και της ομάδας DeCorbuziers και υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Ο διαγωνισμός είχε μεγάλη και διεθνή συμμετοχή ενώ μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα εδώ.



Σε ό,τι αφορά το event των εγκαινίων, στο ανάλογο δελτίο τύπου της ομάδας διαβάζουμε: 

"Συλλυπητήρια, κόλλυβα και παρηγοριά θα μοιράζουν τα κοράκια στην είσοδο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ από τις 19:00 και μετά το βράδυ της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου. Θρηνώντας για τον μεγάλο LeCorbusier, θα σερβίρεται κονιάκ στο bar, μουσική στο υπόγειο και τέχνη, πολλή «νεκρική» τέχνη στον πρώτο όροφο. Όταν το πένθος μεστώσει, οι μοιρολογίστρες θα θρηνήσουν, παρέα με την τέχνη, το είδωλο, με τα meta-ουρλιαχτά τους και θα παρασύρουν το βουρκωμένο το κοινό στον «κάτω κόσμο», παρέα με την Περσεφόνη. Εκεί, υπό τη συνοδεία εικόνων κάθαρσης, θα αντηχεί «Νεκρική Ακαμψία». Όμως το κλίμα πρόκειται να αλλάξει. Ανάταση ψυχής θα προσφέρουν στον χριστουγεννιάτικο Άδη ήχοι ηλεκτρονικοί, η Britney και η Madonna. Και το πάρτι του αποθαμένου θα κρατήσει ως το πρωί."

Ζωή σε λόγου μας και BE THERE!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a