Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων


Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (Ε.Ι.Α.) διοργανώνει φέτος την 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων, θεσμό που ανανεώνει κάθε δύο με τρία χρόνια. 
Στόχος των εκδηλώσεων της Biennale είναι η συγκέντρωση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος των δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη νέων δημιουργών και η ανταλλαγή  απόψεων σχετικά  με  την ανάπτυξη  της  αρχιτεκτονικής  σκέψης  και  την παραγωγή αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα.

Συμμετέχουν αρχιτέκτονες ηλικίας εώς και 45 ετών, με υλοποιημένα έργα, και μη υλοποιημένες προτάσεις υπό τον όρο ότι αντιστοιχούν σε πραγματικές αναθέσεις μελετών (συμπεριλαμβανομένων και έργων που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς).
Η κριτική επιτροπή, επέλεξε να προβάλλει 59 συνολικά μελέτες (αναμεσά τους και καθηγητές του Τμήματός μας), οι μισές εκ των οποίων είναι υλοποιημένες και οι άλλες μισές όχι. 

Επιτροπή επιλογής έργων: Ανδρέας Γιακουμακάτος, Δημήτρης Ησαΐας, Κώστας Μωραΐτης, Μιχάλης Μανιδάκης και Διονύσης Σοτοβίκης
Επιμέλεια και σχεδιασμός έκθεσης: Νάντια Κούλα
Σχεδιασμός καταλόγου: Ιωάννα Κωστίκα
Οργάνωση και συντονισμός: Μαριάννα Μηλιώνη

Διάρκεια Έκθεσης: 18.09.15 - 08.11.15
Εγκαίνια: 17.09.15, 20:00
Χώρος: Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς 
Εισητήρια: 4 ευρώ, 2 ευρώ


Εδώ μπορείτε να δείτε υλικό από τις 7 προηγούμενες biennale του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο πραγματοποιεί και άλλα αρχιτεκτονικά δρώμενα, όπως διαλέξεις, διαγωνισμούς κλπ. (ο φοιτητικός διαγωνισμός ΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΑ είναι ένα γνωστό και πρόσφατο παράδειγμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a