Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

35η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Αρχιτεκτονικής

Το EASA είναι ένα μη-πολιτικό και μη-κερδοσκοπικό δίκτυο ανταλλαγής ιδεών και γνώσης μεταξύ φοιτητών αρχιτεκτονικής. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα και διαρκεί 15 μέρες. Κάθε EASA έχει μια θεματική. Διοργανώνεται από φοιτητές αρχιτεκτονικής και συμμετέχουν σε αυτό περίπου 400 φοιτητές από όλη την Ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς, οι λεγόμενοι tutors, εισηγούνται και οργανώνουν περίπου 20 εργαστήρια πάνω στη θεματική.

Οι φοιτητές επιλέγουν σε ποιο εργαστήριο θέλουν να συμμετέχουν και εργάζονται πάνω σε αυτό. Στο τέλος της διοργάνωσης παρουσιάζονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης "τρέχουν" πολλά παράλληλα events, όπως διαλέξεις, παρτυ σε καθημερινή βάση, εκθέσεις, εκδρομές.

Φέτος η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στη Μάλτα, με κόστος για την Ελλάδα 180 Ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, το φαγητό, τη συμμετοχή στα εργαστήρια, τις διαλέξεις, και ο,τι άλλο συμβαίνει στο χώρο. Συνήθως οι εκδρομές είναι προαιρετικές και με μικρό κόστος.

Για την επιλογή των συμμετεχόντων απαιτείται: ένα motivation letter, ενα μικρό project και ένα CV. Το γράμμα θα εξηγεί τα κίνητρα και τους λόγους που θέλει ο αιτών να συμμετάσχει και θα είναι γραμμένο στα αγγλικά. Το project ειναι εντελώς ελεύθερο για να αναδειχτεί η δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, αφού έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν με ο,τι τρόπο θέλουν το θέμα LINKS (έκθεση, φωτογραφία, βίντεο, μακέτα, ποίημα, comics, ζωγραφική, μια φράση).

Επιπλέον πρέπει να συμπληρωθεί μια ηλεκτρονική φόρμα που θα βρεθεί στο easagr.blogspot.com

Tο γράμμα μαζί με το project και το CV, θα γίνονται δεκτά (σε ψηφιακή μορφή μέσω email) από τις 15 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου τα μεσάνυχτα

Τόπος : Μάλτα
Διάρκεια : 29 Ιουλίου -15 Αυγούστου 2015
Εκδήλωση ενδιαφέροντος από 15 Μαρτίου - 5 Απριλίου 2015

Περισσότερες πληροφορίες στο easagr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a