Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ


ΘΕΜΑ
Οι διαδικασίες της καλλιέργειας και της διατροφής, ως μηχανισμοί που συμβάλλουν στην πολιτισμική και βιολογική αναπαραγωγή του σώματος, δύνανται να αναγνωρισθούν ως γεννήτορες μεθόδων μετασχηματισμού του εδάφους, συγκροτώντας νέες συνθήκες κατοίκησης. Οι πρακτικές δημιουργίας του αρχιτεκτονικού προϊόντος, αντλώντας από τις αντίστοιχες του διατροφικού, ανακατασκευάζουν την ανόργανη και την οργανική ύλη του εδάφους και λειτουργούν ως μηχανισμοί, ικανοί να μας εισαγάγουν στην τοπική συνθήκη. Ο οικιστικός και διατροφικός μεταβολισμός των εδαφών στο Νότιο Πήλιο, με εντατική ερευνητική εργασία και παραγωγή διαδοχικών δοκιμών (αρχιτεκτονικής και μαγειρικής), προκαλεί τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου να συντάξουν πρωτόκολλα για τη συγκρότηση οικιστικών συνόλων και “συνταγών” διαβίωσης. Στο πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται διαλέξεις αρχιτεκτονικής, ανθρωπολογικής, βιολογικής προσέγγισης της έρευνας, και επισκέψεις σε γειτονικούς τόπους/πεδία ενεργού εδαφικού μεταβολισμού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΖήσης Κοτιώνης Αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Ψυχούλης Εικαστικός
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Νικόλαος Πλατσάς Αρχιτέκτονας, Γιώργος Ρυμενίδης Αρχιτέκτονας, Μιχάλης Σοφτάς,Αρχιτέκτονας

ΧΡΟΝΟΣ / ΤΟΠΟΣΔευτέρα 5 Αυγούστου – Τρίτη 13 Αυγούστου 2013
Μονή Αγ. Νικολάου Πάου, Αργαλαστή, Πήλιο

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙΤο εργαστήριο απευθύνεται σε φοιτητές Αρχιτεκτονικών Σχολών (3o-5ο έτος), σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και σε νέους αρχιτέκτονες (που έχουν αποφοιτήσει μέσα στην τελευταία πενταετία).
Οι συμμετέχοντες, 10 στον αριθμό, θα επιλεγούν βάσει βιογραφικού/portfolio.

ΔΙΑΜΟΝΗ & ΚΟΣΤΟΣΤο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Μονής Πάου στο Πήλιο, όπου και θα φιλοξενηθούν οι συμμετέχοντες. Στο κόστος συμμετοχής (175€) περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και η διαμονή.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΑποστολή αίτησης ενδιαφέροντος (σύντομο βιογραφικό έκτασης 150 λέξεων και δείγμα εργασιών, σε μορφή δύο σελίδων Α4/αρχείο .pdf) στο metabolisms.paworkshop@gmail.com μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a