Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

GREAT 2013



Η διοργάνωση, με θέμα Τα Πρώτα τους Κτίρια, είναι ένας διαγωνισμός διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών, φοιτητών σχολών αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και ελλήνων φοιτητών σχολών του εξωτερικού. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να έχουν εκπονηθεί την περίοδο 2008-2012. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και η υποβολή των συμμετοχών γίνεται ηλεκτρονικά έως την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Διεθνής κριτική επιτροπή - που αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Νίκο Κτενά, Μανουέλ Αϊρες Ματέους, Χοσέ Σέλγας και Λουθία Κάνο –– θα αναλάβει την επιλογή των καλύτερων εργασιών που θα εκτεθούν σε μορφή προπλασμάτων σε έκθεση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάιο 2013.
Επιμελητής της έκθεσης και συντονιστής του GREAT 2013 είναι ο αρχιτέκτονας, Μέμος Φιλιππίδης, ο οποίος σημειώνει «Η συγκεκριμένη διοργάνωση αναδεικνύει την τάση των νέων να παρακάμπτουν τις συμβάσεις και εντός των σχολών τους να επιχειρούν να σχεδιάζουν μεγαλύτερης κλίμακας έργα, θέματα που είναι ίσως οι κρυφές επιθυμίες τους, έργα στα οποία θα ήθελαν να εξειδικευτούν και τα οποία αναμένουν στο μακρινό μέλλον να υλοποιήσουν».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.great2013.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

a