Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Ιδεών: Εξερευνώντας τα όρια

































Πριν από λίγες ημέρες επικοινώνησαν μαζί μας οι Ερωδιοίμια άτυπη ομάδα νέων οι οποίοι δημιουργούν ομάδα ενεργών πολιτών για την πόλη του Μεσολογγίου με στόχο: Να αναδειχθεί η ταυτότητα της πόλης από τους ίδιους τους πολίτες, να γνωριστούν οι ενεργές ομάδες μεταξύ τους, κάνοντας κοινές δράσεις και να ενεργοποιηθεί το φαντασιακό των πολιτών.


«Εντασσόμαστε στο γενικότερο πρόγραμμα “Φαντάσου την πόλη” το οποίο συγκροτήθηκε ως project το 2009 από μία διεπιστημονική ομάδα συντονισμού και από τότε εξελίσσεται σε διάφορες ελληνικές πόλεις από τοπικές πρωτοβουλίες, δημιουργικές ομάδες και ενεργούς πολίτες. Το Imagine the City αποτελεί μια "δεξαμενή σκέψης" μέσα στην οποία επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται ενέργειες, δράσεις και έργα για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.

Βασική εκδήλωση μας θα αποτελέσει η Έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013», στην οποία θα λάβουν μέρος αρχιτεκτονικές, πολεοδομικές, εικαστικές εργασίες-μελέτες. Η Έκθεση θα πλαισιωθεί από ποικίλες παράλληλες δράσεις.Μία απο τις παράλληλες δράσεις είναι η προκήρυξη ενός φοιτητικού διαγωνισμού.

Οι Ερωδιοί, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, προκηρύσσουν Φοιτητικό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Ιδεών στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου με τίτλο: «ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ – EXPLORING THE BOUNDARIES». »
Δείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες συμμετοχής στο διαγωνισμό στο site του.

Λήξη δυνατότητας ηλεκτρονικής εγγραφής: 28.02.2013
Λήξη υποβολής προτάσεων: 29.03.2013 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a