Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΠΙΟΥ ΚΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ / LANDSCAPE AND ARCHITECTURE


Το μάθημα Σχεδιασμός τοπίου και Αρχιτεκτονική αποτελεί ένα από τα υποχρεωτικά μαθήματα κορμού της σχολής και ανήκει στο 4ο εξάμηνο σπουδών.

Στη διάρκεια του μαθήματος εξετάζονται θεωρητικά ζητήματα που αφορούν την διασαφήνιση εννοιών, ενώ παράλληλα οι φοιτητές αντιμετωπίζουν ζητήματα αναγνώρισης και αντιληπτικής συγκρότησης του τοπίου και της ένταξης του αρχιτεκτονήματος σε αυτό μέσα από ένα συνθετικό θέμα με προσδιορισμένη χωρική αναφορά.

Το συνθετικό θέμα "Σχεδιασμός και ένταξη κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Νέστο" συντάσσεται και οργανώνεται σε ένα ιδιαίτερο τόπο με έντονα φυσικά χαρακτηριστικά στο "μονοπάτι των στενών του Νέστου". Σε ένα τμήμα της διαδρομής αυτής, όπου από την μορφή της βραχώδους πλαγιάς προκύπτει μικρή φυσική επιμήκης διαπλάτυνση, προτείνεται ο σχεδιασμός κέντρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης το μέγεθος του οποίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 τ.μ. Πιο συγκεκριμένα, το κτηριολογικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χώρο πληροφόρησης του κοινού, πωλητήριο βιβλίων και εντύπων, ένα μικρό παρασκευαστήριο για καφέ κ.ά. και βοηθητικούς χώρους.

Δείτε εδώ το blog από βρίσκονται συγκεντρωμένες οι εργασίες των φοιτητών του φετινού 3ου έτους της Σχοής μας, ένα σύντομο video από την περιοχής μελέτης του μαθήματος καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a