Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Διάλεξη Benedetta Tagliabue


Santa Caterina market
Η ισπανίδα αρχιτέκτονας του γραφείου Miralles Tagliabue-ΕΜΒΤ,θα μιλήσει στην Αθήνα για το έργο της και τη σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενακή, κτίριο οδού Πειραιώς.
Η Μπενεντέτα ΤΑΛΙΑΜΠΟΥΕ (Γραφείο MirallesTagliabue-EMBT), είναι απόφοιτος του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (IUAV). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη και το 1989 εγκαταστάθηκε στη Βαρκελώνη. Συνέταιρος του γραφείου Miralles Tagliabue-EMBT, που ίδρυσε μαζί με τον Enric Miralles το 1991 στη Βαρκελώνη. Από το 2009 διατηρεί γραφείο στη Σαγκάη.
Την περίοδο αυτή συνδυάζει την επαγγελματική της δραστηριότητα με τη διδασκαλία σε πολλές σχολές και πανεπιστήμια διεθνώς. Το 2011 ήταν προσκεκλημένη καθηγήτρια στο Graduate School of Design του Harvard.

Το γραφείο της έχει αναλάβει την κατασκευή έργων στην Ισπανία, Κίνα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες. Από τα έργα της ξεχωρίζουν το Πάρκο Diagonal Mar στη Βαρκελώνη (2002), το σύνολο αιθουσών του Πανεπιστημίου του Βίγο (2004), το Κοινοβούλιο της Σκοτίας (2004), τη λαϊκή αγορά της συνοικίας Σάντα Κατερίνα στη Βαρκελώνη (2005), τα γραφεία της εταιρείας Φυσικού Αερίου στη Βαρκελώνη (2006) και το Περίπτερο της Ισπανίας στην Έκθεση της Σαγκάης (2010). Την περίοδο αυτή το γραφείο δουλεύει τα σχέδια για το λιμάνι του Hafen City στο Αμβούργο και το New Campus της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Fudan School of Management της Σαγκάης.
 Το 2004 της απονεμήθηκε διδακτορικό honoris causa της Σχολής Κοινωνικών Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Napier του Εδιμβούργου. Μία από τις πολυάριθμες διακρίσεις που έχει δοθεί στα έργα της ήταν η δια βίου International Fellowship 2010 του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA).
Η διάλεξη της Benedetta Tagliabue θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Μουσείο Μπενάκη (οδός Πειραιώς).Ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιακουμακάτος, καθηγητής του ΑΠΘ, θα κάνει την παρουσίαση και θα συντονίσει τη συζήτηση.
 πηγή: GreekArchitects

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a