Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Έκθεση-αφιέρωμα στον Άρη Κωνσταντινίδη / Τεργέστη, Ιταλία

Μετά το Μιλάνο, παρουσιάζεται στην Τεργέστη η έκθεση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Η έκθεση, που φιλοξενείται στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας της Τεργέστης, θα διαρκέσει ώς τις 27 Σεπτεμβρίου. 

Πρόκειται για παραγωγή του Dipartimento di Progettazione dell’Architettura (DPA) - Politecnico di Milano και οργανώνεται από την Εστία Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, την Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης, τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Κωνσταντινίδη και τις εκδόσεις Εlecta-Architettura.

Το εκθεσιακό υλικό περιλαμβάνει αρχιτεκτoνικά σχέδια, κείμενα, εκδόσεις, φωτογραφίες, βιβλία, μακέτες και αντικείμενα που συνδέονται με τη ζωή και την επαγγελματική δραστηριότητα του αρχιτέκτονα από το Αρχείο «Άρη Κωνσταντινίδη», τα οποία διέθεσε ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Κωνσταντινίδης, γιος του Άρη Κωνσταντινίδη.

Το εκθεσιακό υλικό παρουσιάζεται σε πάνελ και αποτελείται από τέσσερα τμήματα και μία εισαγωγική ενότητα που απεικονίζει μέρος του αρχιτεκτονικού γραφείου του Άρη Κωνσταντινίδη στην Αθήνα επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας.

Η έκθεση πλαισιώνεται από κινηματογραφικά αφιερώματα στον αρχιτέκτονα από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Εγκαίνια: 15 Σεπτεμβρίου 2012, 18.00 
Διάρκεια: 16-27 Σεπτεμβρίου 2012
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 14.00 - 19.30.
Μέρος: Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης,
             «Sala Giubileo», via Mazzini, 3. 

Πηγές: www.in.gr
       www.hfc.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

a