Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Against All Odds - ECOSMOSIS

Η έκθεση ECOSMOSIS που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτίριο 1 από τις 30 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου, ολοκληρώνει τον κύκλο των δράσεων Against All Odds με θέμα Ηθική / Αισθητική.

Ο πρώτος κύκλος των δράσεων ΑΑΟ με θέμα Ηθική / Αισθητική περιλάμβανε ως σήμερα – και ειδικότερα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2011 – μια σειρά τριών εκθέσεων, δύο διεθνών συνεδρίων, πέντε ακαδημαϊκών εργαστηρίων και πολλών δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού (Parsons The New School For Design της Νέας Υόρκης, Université de Paris 8, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο/Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών/Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψηφιακών Μέσων Τέχνης).

Η Ecosmosis αποτελεί ένα εικαστικό τρισδιάστατο διαδραστικό περιβάλλον το οποίο αποσκοπεί στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τον οικολογικό κτιριακό και τοπιακό σχεδιασμό στον Ελλαδικό χώρο με τις κλιματολογικές και πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες.

Το διαδραστικό αυτό περιβάλλον υπογράφει ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων της εποχής μας, ο Γάλλος Maurice Benayoun.
Το περιεχόμενο του έργου συντάσσουν καταξιωμένα Ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία με αξιοσημείωτα έργα οικολογικού σχεδιασμού:
  • dARCHstudio Ελίνα Δρόσου
  • Doxiadis+
  • elandscape – Ε. Παγκάλου & Συνεργάτες
  • ΚΑΠΕ – Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας
  • Κοκκίνου + Κούρκουλας Αρχιτέκτονες Συνεργάτες
  • Αλέξανδρος Μποφίλιας
  • Σόλων Ξενόπουλος Ελένη Χατζηνικολάου Αρχιτέκτονες
  • LS/Architecture & Strategies Λίνα Στεργίου

Περισσότερα για τους αρχιτέκτονες και το πρόγραμμα στο επίσημο site του. 
 
Διάρκεια Έκθεσης: 30/5 – 30/6/2012, Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 29 Μαΐου



Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
Κτίριο 1, Πειραιώς 254, Ταύρος

Ώρες Λειτουργίας:
30 & 31 Μάιου 2012 Τετάρτη 09:00-20:00, Πέμπτη 09:00-14:00

1-30 Ιουνίου 2012 Δευτέρα – Παρασκευή 09:00-16:00, Κυριακή: 10:00-15:00, Σάββατο Κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a