Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Διάλεξη Οdile Decq

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κοζόκος, στα πλαίσια της έκθεσης 14F/ 21GR - Νέοι Έλληνες και Γάλλοι αρχιτέκτονες, που πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στο Μουσείο Μπενάκη, διοργανώνεται διάλεξη της Οdile Decq από το γραφείο ODBC (ODILE DECQ - BENOIT CORNETTE), την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στις 19.30 στο Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο Οδού Πειραιώς.

Στο site του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτρεκτονικής διαβάζουμε: 
"Μετά το θάνατο του BENOIT CORNETTE, η ODILE DECQ συνεχίζει μόνη της και εξελίσσει τις αρχιτεκτονικές και τεχνολογικές αναζητήσεις της σε κάθε νέα μελέτη.
Εγινε παγκόσμια γνωστή από το 1990 με την Λαϊκή Τράπεζα στη Rennes (Banque Populaire de l ’Ouest) .
Στη συνέχεια η Νομική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Nantes πήρε το χρυσό λιοντάρι στη Βενετία το 1996 και ακολούθησαν πολλοί άλλοι τίτλοι και διακρίσεις.
Από τα πιο σημαντικά τελευταία κτήρια ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης (MACRO), στο Μουσείο L στην Αυστρία, το συγκρότημα κατοικιών στην Φλωρεντία, το εμβληματικό FRAC στη Βρετάννη στη Rennes και το εστιατόριο της Opéra Garnier στο Παρίσι.


Συμμετέχει ανά τον κόσμο σε διαλέξεις , φόρουμ γύρω από την αρχιτεκτονική και την διδασκαλία της και είναι διευθύντρια της Ειδικής Σχολής Αρχιτεκτονικής του Παρισιού (ESA) από το 2007.
Στη διάλεξη στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Πειραιώς, θα παρουσιάσει το έργο του γραφείου της."

Δείτε περισσότερα στο site του γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a