Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

landmARCH _ Τοπόσημο και Αρχιτεκτονική _ SESAM012


Για την ημερίδα αρχιτεκτονικής landmARCH _ Τοπόσημο και Αρχιτεκτονική είχαμε ξαναγράψει εδώ. Όμως τώρα μας έστειλαν περισσότερες πληροφορίες φοιτητές από την Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ σχετικά με την ημερίδα, την έκθεση φωτογραφίας και όλο το συνέδριο SESAM012 [Small European Students of Architecture Meeting για το έτος 2012].

Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω και για περισσότερες πληροφορίες στο blog της διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο των διακρατικών συνεργασιών μεταξύ φοιτητών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, οργανώνεται κάθε χρόνο ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο σπουδαστών αρχιτεκτονικής με αντικείμενο τη θεωρητική διερεύνηση και το σχεδιασμό θεμάτων με κεντρικό αρχιτεκτονικό, πολεοδομικό, τοπιακό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Την ερχόμενη άνοιξη, και συγκεκριμένα από τις 12 μέχρι τις 20 Μαΐου 2012, την υποχρέωση οργάνωσης αυτού του συνεδρίου έχουν οι σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι έχουν προτείνει ως περιοχή έρευνας την παλαιά πόλη της Ρόδου. Το πανευρωπαϊκό αυτό συνέδριο SESAM012 (Small European Students of Architecture Meeting για το έτος 2012) έχει θέμα "Colossus vs LandmARCH" και η διοργάνωσή του εντάσσεται στα πλαίσια των συναντήσεων του δικτύου του EASA[European Architecture Students Assembly].
Ημερίδα αρχιτεκτονικής:
Στα πλαίσια του SESAM_012 λοιπόν, διοργανώνουμε μια ημερίδα στις 19/2 στο CAMP(Contemporary Art Meeting Point, πλατεία Κοτζιά) με θέμα "landmARCH". Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει έκθεση φωτογραφικού υλικού, η οποία έπειτα θα μεταφερθεί στην αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο κτίριο της πρυτανείας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από επιλεγμένους αρχιτέκτονες, μιλώντας για τη έννοια του τοπόσημου από διαφορετικές γωνίες, καθώς και παρουσιάσεις pecha-kucha (αναλύεται στο statement της έκθεσης ).
Στην έκθεση φωτογραφίας καλείται να πάρει μέρος κάθε φοιτητής αρχιτεκτονικής, στέλνοντας ηλεκτρονικά την πρόταση του, συμβάλλοντας στην πολυφωνία και πολυμορφία της. Η προθεσμία αποστολής υλικού είναι 12.2, για αυτό το λόγο ζητάμε από εσάς να αναρτήσετε ορισμένες πληροφορίες μαζί με την αφίσα της ημερίδας σε κάποιο χώρο διαδικτυακό ή μη της σχολής για την ενημέρωση των φοιτητών. Ζητάμε συγγνώμη για την καθυστέρηση αποστολής αυτού του υλικού και ελπίζουμε να υπάρξουν πολλές προτάσεις και συμμετοχές από συμφοιτητές μας από όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και την περιγραφή του συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a