Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

The Prism

Για το project The Prism, έχουμε ξαναγράψει παλιότερα, είναι μια προσπάθεια καταγραφής της ελληνικής πραγματικότητας σε μορφή video μικρού μήκους, που πραγματοποιήθηκε το χειμώνα 2010-2011. Επιλογές από το υλικό θα αποτελέσουν την ταινία Krisis. Με αφορμή το trailer της που μόλις βγήκε, αναφέρω ενδεικτικά μόνο όσα έχω ήδη δει και μου φάνηκαν ενδιαφέροντα:
    Θέματα όπως ρατσισμός, οι μετανάστες στην Ελλάδα και η περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, οι κινητοποιήσεις, τα επεισόδια του 2008 στο κέντρο και τη "γενιά της 6ης Δεκεμβρίου", ομάδες που δρουν στην πόλη Αtenistas και Λοκάλ (ποδηλατοδρόμοι στην Αθήνα), την απαγόρευση του καπνίσματος, τα graffiti στους τοίχους της πόλης, την οικολογία, την απόφαση να μετακομίσεις από την πόλη μόνιμα σ' ένα νησί, οι υπεραιωνόβιοι και η ζωή στην Ικαρία, οι Κρητικοί του Ψηλορείτη..
    Συνεντεύξεις με νέους αρχιτέκτονες Θωμά Δοξιάδη, Κωνσταντίνο Παπαδημητρακόπουλο, "επενδυτές" Ιάσονα Τσάκωνα, τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, τον καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών Παύλο Σάμιο, τον μαθηματικό Απόστολο Δοξιάδη..
    Η όλη προσπάθεια με τον εξαιρετικό πλούτο πληροφορίας, εκτίθεται και στην 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Bey Hamam της Πλατείας Αριστοτέλους έως τις 17 Δεκεμβρίου.

 Το trailer της ταινίας:

Krisis - Trailer - The Prism GR2011 from niko on Vimeo.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

a