Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2011 στην Ξάνθη

Την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου στις 9.00μ.μ. εγκαινιάζεται στη Ξάνθη η έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2011», που παρουσιάζει τις  αρχιτεκτονικές μελέτες, που διακρίθηκαν στα Βραβεία Αρχιτεκτονικής από το περιοδικό αρχιτεκτονικής Δομές, το 2011.

Η έκθεση αποτελεί μέρος του προγράμματος «ΔΟΜΕΣ 2011», ενός συνολικού εγχειρήματος καταγραφής, ενθάρρυνσης και προβολής του έργου των Ελλήνων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας στην Ελλάδα. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα δοθεί διάλεξη από το Γεώργιο Α. Πανέτσο, καθηγητή της αρχιτεκτονικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επιπλέον το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:

 Τα τέσσερα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΟΜΕΣ 2011» για:
-το καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2008-2010
-το καλύτερο πρώτο κτίριο νέου αρχιτέκτονα
-το καλύτερο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υπάρχον κτίριο/πλαίσιο και
-την καλύτερη μη υλοποιημένη μελέτη της ίδιας περιόδου αντίστοιχα, καθώς και 10 συνολικά επαίνους.

 Την έκδοση της «ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2011», η οποία προσφέρει στους ενδιαφερόμενους μία σύνοψη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Την κριτική επιτροπή για τα ‘Βραβεία ΔΟΜΕΣ 2011’ απετέλεσαν οι: Finn Geipel, καθηγητής Αρχιτεκτονικής και διευθυντής του Laboratory for Integrative Architecture του Πολυτεχνείου του Βερολίνου Steven Holl, ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες διεθνώς, καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη «Π», Καπνεργατών 9, Ξάνθη.
Διάρκεια έκθεσης: 24/11 έως 4/12.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά εκτός Σ/Κ: 10:00-13:00, 18:00-21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a