Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Το βλέμμα του αρχιτέκτονα. Nτοκιμαντέρ


Ένα νέο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το έργο της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. στην κοινωνία.
Συμμετέχουν (με σειρά εμφάνισης)
Αναστάσιος Μπίρης, Δήμητρα Νικολάου, Αλέκα Μονεμβασίτου, Σταύρος Σταυρίδης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Έλενα Μάντζιου, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Σοφία Τσιράκη, Αθηνά Σταυρίδου, Θεανώ Φωτίου.
Το GreekArchitects δημιούργησε και σας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Το βλέμμα του αρχιτέκτονα» διάρκειας 1 ώρας.

Στα δύο μεγάλα σχεδιαστήρια στο ισόγειο του κτιρίου Αβέρωφ, ο κ. Τάσος Μπίρης μιλάει για το θεσμό των διπλωματικών και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην εκπαίδευση των νέων αρχιτεκτόνων δίπλα σε μακέτες και αντιπροσωπευτικά σχέδια των διπλωματικών εργασιών των τελειοφοίτων σπουδαστών.

Οι διπλωματικές της Σχολής Αρχιτεκτόνων αποτελούν την επιτομή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αναδεικνύουν την έρευνα μέσω του σχεδιασμού που επιτελείται στη Σχολή. Αφορούν κτίρια πολιτισμού και εκπαίδευσης, αναπλάσεις, επανάχρηση ιστορικών κελύφων και σχεδιασμό του αστικού και φυσικού τοπίου. Οι σπουδαστές με τις εργασίες τους προσπαθούν να απαντήσουν σε σημαντικά προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας και να καλύψουν τα κενά στο αρχιτεκτονικό γίγνεσθαι της χώρας.

Στη συνέχεια, στα σχεδιαστήρια του δευτέρου ορόφου του κτιρίου Αβέρωφ, καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. παρουσιάζουν τη δουλειά που γίνεται κατά τα εξάμηνα φοίτησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

a