Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ενημέρωση για εκλογές Συλλόγου Φοιτητών Παρασκευή 03/06

Λόγω της απουσίας φοιτητών στην τελευταία Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών στις 25/05/2011, με σκοπό την αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου την χρονιά, που διανύουμε, το κείμενο αυτό έχει σκοπό να πληροφορήσει σχετικά όλους τους φοιτητές πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, την Παρασκευή 03 Ιουνίου 2011, 11.00 - 18.00.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, από τις 04 μέχρι και τις 25/11 ο Σύλλογος πραγματοποίησε τρεις εβδομάδες αποχή από τα μαθήματα λόγω των βασικών ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό με κύρια αιτήματα: 1. Προκήρυξη και πρόσληψη νέων μελών Δ.Ε.Π. και την ταυτόχρονη κάλυψη των θέσεων, που εκκρεμούν και θα οδηγήσουν στην αυτονόμηση του τμήματος και 2. Πρόσληψη συμβασιούχων διδασκόντων ΠΔ 407/80 για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2010-2011. Κατα τη διάρκεια της αποχής συμμετείχαμε στη Συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στις 23/11 για να γνωστοποίησουμε το πρόβλημα καθώς και στην Σύγκλητο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή στις 25/10 με μαζική παρουσία φοιτητών. Παράλληλα κοινοποίησαμε το πρόβλημα στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης με δημοσιεύσεις σε τοπικές εφημερίδες (Εμπρός, Φωνή της Ροδόπης, Παρατηρητής, Θράκη, Αδέσμευτη) και τοπικές ιστοσελίδες (xanthinews, xanthipress, insideinfo), όπως και διαμαρτυρία για τα προβλήματα της Σχολής με πορεία στην πόλη και ενημέρωση στην κεντρική Πλατεία με κείμενα και αφίσες.
Τον Ιανουάριο με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με το Κείμενο Διαβούλευσης από τον Πρόεδρο και τους καθηγητές του Τμήματος στις 11/01, ζητήθηκε παράταση του χειμερινού εξαμήνου για να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, που χάθηκαν λόγω αποχής, ζητήθηκε παράταση προθεσμίας παραλαβής των συγγραμμάτων από το πρόγραμμα Εύδοξος και συμμετείχαμε στις 06/01 στη Συνάντηση Φοιτητών Αρχιτεκτονικών Σχολών στην Αθήνα.
Το Μάρτιο οργανώθηκε η μεταφορά με λεωφορείο των φοιτητών του Τμήματος για το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων (17-23/03), η εξασφάλιση βεβαίωσης παρακολούθησης για τους φοιτητές του Τμήματος χωρίς εγγαφή, η ανάρτηση του Προγράμματος Σπουδών της Σχολής, που οι υπεύθυνοι είχαν παραμελήσει, καθώς και επίσκεψη με παρουσία των αρχιτεκτόνων στις εκθέσεις του Τ. κ Δ. Μπίρη και Τ. Παπαϊώαννου κ Δ. Ησαϊα (που παρατάθηκε μετά από πρόταση του Συλλόγου).
Το Μάιο πραγματοποίηθηκε στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας της Γέφυρας, Έκθεση Σπουδαστικών Εργασιών έτους 2009-2010 στην Καπναποθήκη Π του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης με διάρκεια 12-23/05. Η έκθεση δημοσιεύτηκε σε σελίδες αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος (greekarchitects, archisearch), στο Δημοτικό ραδίοφωνο της Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» και στην ΕΤ3. Με τη συνεισφορά χορηγών πραγματοποίηθηκε στις 23/05 συναυλία στο αίθριο της Καπναποθήκης Π για το κλείσιμο της έκθεσης. Η έκθεση υλοποίθηκε με τη χρηματοδότηση ύψους 2.200€, που έλαβε ο Σύλλογος από την Πρυτανεία, ενώ με τα έσοδα από τη συναυλία και τους χορηγούς έχει τώρα 1.500€
Παράλληλα στις Γενικές Συνελεύσεις του Τμήματος, ο Σύλλογος Φοιτητών έχει καταθέσει προτάσεις σχετικά με την κατανομή των χώρων από τους Μηχανικούς Παραγωγής κ Διοίκησης, την οργάνωση των καμαρινιών των διπλωματικών, τις ελλείψεις στο Πρόγραμμα σπουδών και τις Εξεταστικές Περιόδους, την οργάνωση των εκτυπωτών-plotters με υπολογιστές στις αίθουσες των ετών καθώς και την ρύθμιση των λεωφορείων από και προς τη Σχολή με κατοχύρωση του βραδυνού δρομολογιου.
Όπως γνωρίζετε, η Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ στην Αθήνα είναι ήδη ένα μήνα σε αναστολή μαθημάτων με αιτήματα παρόμοια με της δικής μας αποχής του Νοεμβρίου και η επόμενη χρονιά προμηνύεται εξίσου δύσκολη και ανασφαλής για το Τμήμα και τους διδάσκοντες του, μόνιμους και συμβασιούχους. Συνεπώς, κρίνεται καθοριστική η συμμετοχή των φοιτητών στις δράσεις του Συλλόγου. Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν υποψηφιότητες για τις εκλογές του Συλλόγου, για μέλη του ΔΣ ή για εκπρόσωποι του Συλλόγου (Τμήμα, Κοσμητεία, Πρυτανεία). Εξίσου σημαντική είναι η συμμετοχή στις εκλογές του Συλλόγου όλων των φοιτητών του Τμήματος.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 11.00 – 18.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

a